• Døgnvagt
 • Dækker hele Vestjylland
 • Autoriseret VVS-installatør

Jordvarme - Miljørigtig opvarmning

Et jordvarmeanlæg er en form for varmepumpe, som udnytter varmen fra jorden og omdanner til varme til din bolig. Et jordvarmeanlæg er en stor investering for en husstand, men kan til gengæld fungerer uden problemer som den eneste varmekilde i huset uanset årstid, eller hvor stor din bolig er.

​Jordvarme er en energivenlig og miljøvenlig varmeløsning, som ofte erstatter ældre varmeanlæg som eksempelvis olie- eller pillefyr. Jordvarme, og varme fra andre varmepumpetyper, er en billig form for varme, da anlægget producerer mere energi, end det bruger.

Hos Svends VVS hjælper vi gerne dig med dit jordvarmeanlæg i Vinderup, Holstebro, Skive, Struer og resten af Vestjylland.

​Hvornår skal man vælge jordvarme?

Et jordvarmeanlæg er en optimal løsning til dig, som gerne vil bruge jordvarmeanlægget til både opvarmning af bolig og opvarmning af brugsvand, og som tidligere har haft en mindre energivenlig løsning. I så fald kan udskiftning af et gammelt varmeanlæg til et jordvarmeanlæg være medvirkende til at reducerer din varmeregning med op til 50%.

​Der er dog nogle krav til dit hus og din grund, hvis du ønsker jordvarme. Det er nemlig et stort anlæg, som kræver meget plads. Hvis du ønsker at få jordvarme til et hus på 150 m2, er det nødvendigt med ca. 600 m2 ledigt areal, som slangerne kan graves ned i.

​Derfor er jordvarmeanlægget optimalt til mindre landejendomme eller lignende boliger, hvor der er en stor grund. Med en landejendom har du formentlig mulighed for, at vi kan lægge slangerne i jorden i lige linjer. Det er den billigste måde at få slangerne i jorden på. I almindelige villakvarterer ligger husene ofte for tæt til at et jordvarmeanlæg kan graves ned.

​Derudover skal dit hus i forvejen have:

 • ​Gulvvarme, eller
 • ​Radiatorer

​Har du ikke radiatorer og eller gulvvarme bliver installationen dyrere.

​Hvordan installeres jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg består, ligesom luft til luft og luft til vand varmepumperne, af en indedel og en udedel. Udedelen består af slanger med kølemiddel, som graves ned i jorden. Slangerne graves ca. 1 meter ned i jorden. Det er vigtigt, at de graves så langt ned, at der er plusgrader året rundt.

​Indedelen består af en varmepumpe, som omdanner energien fra kølemidlet fra jorden til varme i vandet i huset. Vandet bliver så fordelt ud i husets gulvvarme, radiatorer og brugsvand.

​Hvad koster et jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg er en stor investering for en husstand. Det er der ingen vej uden om. Vi kan dog ikke give en fast pris på anlægget, uden vi har set huset, da der er flere faktorer, der spiller ind:

 • Hvor stort er dit hus
 • Hvor stort et areal er der til rådighed til nedgravning
 • Hvilket type anlæg, der passer til dine behov

​Til gengæld er der over tid mange penge at spare ved at investerer i et jordanlæg. Eftersom du potentielt kan skære din varmeregning over i to, hvis du vælger jordvarme, vil anlægget med tiden tjene sig selv ind. Som hovedregel tjener et jordvarmeanlæg sig selv ind over en periode på 10 år. Dette hjælper vi selvfølgelig med at beregne, hvis du ønsker et tilbud fra Svends VVS.

​Svends VVS er specialister indenfor jordvarme

Flere og flere mennesker får øjnene op for varmepumper generelt men også for jordvarme mere specifikt. En energivenlig, miljøvenlig og billig i drift varmeløsning, der tilmed kan være med til at øge værdien på din bolig, er noget som tiltaler mange mennesker.

​Hos Svends VVS er vi specialister indenfor jordvarme, og er altid parat til at komme med et tilbud til dig. Vores installatører er alle KMO godkendte og har mange års erfaring indenfor montering og installation af jordvarmeanlæg.

​Vi anser det for vores fineste opgave at gøre dig tryg ved at foretage så stor en investering og ønsker derfor at klæde dig bedst muligt på til at tage sådan en beslutning. Derfor kommer vi selvfølgelig altid ud og taler med dig for at afdække dine behov for varmeanlæg og derved hjælpe med at finde det rette anlæg til dig. Vi sørger altid for:

 • ​At vi kigger hinanden i øjnene og får svaret på alle dine spørgsmål
 • ​At vi får afdækket alle dine behov for at vælge det rette varmeanlæg
 • ​At du modtager altid et tilbud indenfor 7 dage efter besøget
 • ​At foretage alle beregninger, så du får det rette jordvarmeanlæg

​Måske har du allerede undersøgt alle muligheder indenfor varmeanlæg og bestemt dig for jordvarme. Men er du i tvivl, kan vi også hos Svends VVS hjælpe dig med at vælge det rette varmeanlæg til din bolig.

​Husk service én gang om året

​Alle varmepumper med mere end 1 kg kølemiddel skal serviceres én gang om året. Har du allerede et jordvarmeanlæg, som skal serviceres, kan vores KMO godkendte installatører også hjælpe dig.

​Kontakt os på telefon 97 44 38 36 eller e-mail service@svendsvvs.dk og få et uforpligtende tilbud.

Døgnvagt

Vi har døgnvagt, så vi kan rykke ud alle tider på døgnet, når I har brug for vores service.

Vi er aldrig mere end et opkald væk!

​Ring på tlf: 97 44 38 36

Kontakt os